Tillbaka igen.

2016-02-25 @ 20:18:00 Comeback Kommentarer (0)

Tjenare, well precis som min rubrik säger så är jag "Tillbaka igen" det har varit lite för mycket kaos i mitt liv ang jobb och mitt hockeylag så inte riktigt haft tid eller lust att riktigt dela med mig utav mina händelser riktigt. Nu är jag dock lite mer laddad att dela med mig om hur det faktist har gått för mig under den här säsongen i Virserum.

Sist jag skrev så hade jag precis spelat en tränings match mot Åseda som verkligen var obehaglig att spela då mina lagkamrater inprimsip lämnade både mig och den andra målvakten i sticket. Men nog om den matchen nu och mer vad som hänt igentligen. Well vad som har hänt är väl lite mer att jag fått nya skridskor så jag äntligen kunde gå ner längre utan att skenan skulle slå i isen så man tappade fäste så det var ett stort plus och redan nu efter säsongen så känner jag mig på 84% hel. Sen har det väl varit lite konflikter i laget ang att jag ska få spela eller inte i några matcher men tyvärr så fick man inte det fulla stödet som man trodde att man skulle få för om man ber om hjälp och inte får den så kan det bli lite svårt faktist, men jag är van att klara mig själv men det hade hjälpt mig mycket snabbare till att bli bättre och mognare där ute. Just nu tränar jag så mycket jag kan nere i Kalmar för att få mycket is innan den försvinner helt i början av februari. 
 

Del 12: Träningsmatch mot Åseda.

2015-10-15 @ 15:47:30 Comeback Kommentarer (0)

Åseda

Virserums första träningsmatch skulle spelas idag och jag själv kände mig halv redo, min kropp funkar så här att om jag tränar måndag sen torsdag och match lördag så vet jag att min kropp inte är 100% utan när jag tränar lördag till tisdag varje dag sen match torsdag så kommer jag vara klockren, så var det i Nybro i mot slutet och det är så jag måste fortsätta. Det negativa är väl att man får dra runt på sina saker hela tiden för att få så mycket isträning som möjligt. 

Match

Matchen började rätt okej men det kom fyra snabba mål i första perioden, men jag förstår den andra målvakten då det var lite ovant i början för honom. Andra perioden skulle börja och jag kände väl mest att folk var överallt i laget och jag väntade bara på att jag skulle få hoppa in och vakta målet snart. Två mål till släpptes in av oss och det stog just nu 6-2. Andra tränarn frågade om jag var redo att hoppa in, självklart svarade jag och började strecha lite! Nu var det f** min tur att visa lite vad jag gick för, det var rätt okej med folk som kollade på matchen och jag var lite nervös men det skulle inte hindra mig från att ha fokus. Sex minuter kvar av andra perioden och det kommer självklart ett friläge mot mig! Spelare går väldigt nära mig och jag förstår att han ej kommer skjuta men han går med klubben till höger sen tillbaka till vänster snabbt men som tur är jag där och hinner stoppa pucken snabbt med mitt benskydd.

Jag fick nu självförtroende tack vare den räddningen så nu var det bara att hålla i. Skott kom från höger och vänster i våran zone och jag fick verkligen känna på puck och ingen i laget hängde med deras tempo, matchen bestod av 80% i våran zone tyvärr, men jag har respekt till att det var våran första träningsmatch ihop. Friläge igen men den här spelaren drog ett skott mot mig som jag tog MEN det fanns möjlighet till en retur och jag han inte tänka utan jag hoppad fram mot pucken och ville låsa den men tyvärr så kom en klubba fram och fick in den i vårat mål, det var som sagt en 50/50 av mig där och tyvärr gick det inte hem den här gången. Perioden va nu slut och jag var nöjd med hur jag hade spelat, men det var fortfarande tjugo minuter kvar att spela.
 
 

Del 11: Nytt lag

2015-10-13 @ 15:01:58 Comeback Kommentarer (0)
 

Virserum
Efter en sommar med mycket jobb och inte så mycket träning så hade jag hört av mig till laget Virserum som spelar i division tre om att få börja spela där, vi hade haft några samtal under en lång period om att jag skulle få provspela med dem innan vi skulle skriva kontrakt. Tiden gick och vi var nu redan i augusti månad och jag skulle få provträna med dem. Tyvärr så kände jag två dagar innan att min hals började bli dålig och jag höll verkligen tummarna för ingen feber, men på morgonen var jag otroligt kallsvettig och då förstog jag att febern var här.

Träning
Jag var väldigt nöjd med min första träning med Virserum i Vimmerbys ishall, jag hade både kört med feber och tyvärr brutit lillfingret under träningen, men dem andra träningarna som vi körde i våran ishall i Virserum började inte så bra för mig, jag kände mig inte alls 100% och jag vet inte varför, visst jag hade köpt nya skridskor men det ska inte göra så pass stor skillnad tycker jag, jag vet att jag var väldigt nervös då alla stog o kollade på mig o nyfiken hur jag spelade sen att jag kom ifrån Nybro Flames.
 

Del 10: Sommar Träning.

2015-10-12 @ 23:18:00 Comeback Kommentarer (0)

Tack Nybro Flames
Efter en halv säsong med Nybro Flames så var hockeyn över. Det var ett otroligt trevligt lag jag hade hamnat hos, jag trivdes som bara den men jag själv kände att jag vilje utvecklas som person och var redo att börja prata med andra lag där jag kanske hade mer chans att få spela match, några lag jag hade kontakt med var Virserum och Vimmerby J20.

Första lägret
Maj månad kom och jag hade nu varit ifrån isen i tre månader, men det första Sommarlägret i skara var bara några dagar ifrån. Jag och Calle var väldigt laddade så vi packade bilen och drog en roadtrip upp dit. Väl där uppe så möttes vi av väldigt bra spelare från både J20 Elite Stockholm/Göteborg och en som spelade i farmar laget till Flyers i NHL och hade även spelat 2-3 matcher med Flyers, den andra spelade i elitserien i Norge så bra spelare hade vi att ta skott ifrån. Det var ett väldigt bra läger och är tacksam att jag fick möjligheten att åka dit.
 
 
 
 

Henrik Lundqvist Video Interview

2015-04-28 @ 23:10:00 Lundqvist Kommentarer (0)
 
Henrik Lundqvist made 37 saves to earn his 47th career playoff win. Lundqvist is now tied with Ron Hextall for 19th place on the NHL’s all-time playoff wins list. He also ranks 13th among NHL goalies in career playoff wins with one franchise. Lundqvist has earned a win in nine of his last 11 appearances, posting a 1.78 GAA and a .936 SV% over the span. He has also won seven of his last eight playoff games against the Penguins, posting a 1.34 GAA and a .954 SV% in those contests. Lundqvist allowed one goal in each of the seven wins over the span. He posted a 4-1 record, along with a 1.53 GAA and a .939 SV% (124 saves on 132 shots) in the five-game series against Pittsburgh this year.
 

Del 9: Match med Högskolan.

2015-04-28 @ 15:37:43 Comeback Kommentarer (0)
 
Gameday
Jag hade ingen aning om hur många som skulle komma till dagens match mot finlirarna, tränaren Togge hade sagt att det var ett gäng som verkligen skulle dyka upp från Högskolan men då det hade varit runt 4-6 stycken på träningarna så började jag tappa förtroende för dem helt och hållet. Jag hade snackat med Calle(Min bror/närmaste vän) om att han skulle få börja stå för jag kände att han behövde det mer en mig då matchen jag stog för Veteranerna gick så pass bra för mig. När vi väl kommer till ishallen så går vi in i omklädningsrummet och möts av 16 utespelare och jag direkt trodde vi hamnat fel men så var det inte haha. När jag lastat in sakerna så ser jag även att en lagkamrat ifrån Nybro Flames skulle vara med och spela för oss och det kändes skönt för mig att det fanns någon man kunde lita på.

Folk började redan att ta på sig och gå ut på isen fast det var nästan 40 min till uppvärming och nedsläpp, Calle stressade på sakerna medans jag satt och lyssnade på musik. Calle var väldigt stressad och jag tror det var för att han hade familj som skulle kolla på honom för första gången, Calle hade aldrig spelat Hockey innan jag tog upp det igen så man lärde honom så mycket man kunde. Uppvärmningen började bra för mig, tog väl ett 20 tal skott sen åkte bort och började kolla in vilka utespelare vi skulle möta, jag kände igen alla förutom två stycken som dem hade lånat in sig, jag var inte orolig för fem öre då jag tränat med dem övriga och kände till deras spel sätt.

Matchen är i full gång och jag står vid sidan och kollar på Calle, det dröjer inte länge innan Calle släpper in ett mål tyvärr, och blir väldigt arg och slår med klubban, något jag sagt att han ej ska göra för det blir då lättare för motståndarna att läsa av dig. Första perioden är spelad och jag pratar med Calle som är riktigt arg och besviken efter att ha släppt in 6 mål, men det var som jag sa till honom att du har ingen hållning i kroppen och flyttar dig ej snabbt sen ingen puck läsning, Calle åker tillbaka ut arg för att han ej kunde ta mina ord (tyvärr) period två börjar och jag sa till mitt lag att jag åker ut nästa gång Calle släpper in ett mål. 


Jonathan Quick?
Calle släppte in ett mål och kastade klubban åt helv*** då orkade jag inte mer, det var min tur att lösa det problem vi hade nu som var 7-1. Andra period var nästan slut men jag skulle bara hålla nollan. Kvällen innan hade jag även kollat hur Jonathan Quick spelade och rörde sig ute på isen och jag kände att det var en skön stil han körde med så ville pröva det, det blev väldigt många skott på mig men jag klarade tiden som var kvar med att hålla nollan. Tredje perioden började och det var återigen många skott på mig men sen blev det straff till dem andra (självklart) det var en väldigt bra spelare vid namn Victor som har spelat för Kalmar HC innan, jag skulle bara ta den och förr var jag ej bra på straffar men hade som sagt övat övat övat på det som bara den och han åkte snabbt mot mig fintade av och gick vänster men jag var med och han lägg mig ner på mage och dra höger benet mot stolpen så den ej gick in.
 
Den känslan var så otroligt skön och nu var jag igång till max, det kom skott överallt från både vänster höger bakom mål till mitt men inga gick in, jag var så otroligt bredbent och ihoptryckt, även när det var tekning nere vid mig så tryckte jag ihop mig för att se vart pucken var då jag hade trafik framför mig, men alla skott gick nästan alltid i magen på mig och just då kände jag att det här var min stil att köra så lågt som möjligt, innan prövade jag Lundqvist stil med att stå upp och kolla efter pucken men det funkade ej för mig. Det blev återigen straff men för båda lagen, jag började och det var självklart Victor som var Revanschsugen att sätt den, han började med att gå väldigt brett från höger sidan(förstår inte varför nästan alla spelare gör så) och försökte gå förbi mig och sen lägg upp den, men jag var väldigt snabb med att slänga ut klubban och gå ner i butterfly och ta den, skön känsla igen att ta en straff av honom. Matchen slutade med förlust och jag släppte in 3 mål, jag var väldigt nöjd med mitt spel och jag brydde mig inte om dem mål jag släppte in utan körde hög fokus på att bli 100 med mig själv på isen då det var lekmatch.

 
 



Dingblog

2015-04-14 @ 16:51:18 Nyheter Kommentarer (0)
 
 
För ungefär 4 år sedan bloggade jag på en av Sveriges största Gaming blogg vid namn Dingblog och det va nog det bästa jag varit med om när det kommer till min Gaming karriär och det är just därför jag kommit igång med skrivandet igen och den här gången gäller det mest om min Målvakts karriär, men självklart kommer jag att skriva om andra saker så som fitness och vad som sker i min vardag. Så se till att börja läsa bloggen för ett äventyr du sent kommer att glömma, jag sitter aldrig still. Lite info för folk som inte vet eller kände till Dingblog kan läsa lite om det här nere.

Skaparen bakom sidan Marilyn är troligtvis mest känd för att varit en av huvudpersonerna bakom det legendariska WoW-guildet Nihilum. För lite mer än ett år sedan startades Dingblog.com upp. Tanken bakom sidan är att alla som vill ska få en plattform att driva en blogg. Gemensamt finns ett spelintresse även om långt ifrån alla bloggar handlar om spelande. Sidan växte snabbt och har vid dagsdatum 1300 registrerade bloggare, 6700 inlägg har skrivits och 66000 kommentarer har gjorts. Dingblog fanns t.ex. på plats på Dreamhack Stockholm och i samarbete med Steelseries hade ett stort bås där deltagare kunde utmana Loda mfl.

En ny sida kodad från scratch
I framtagning av den nya sidan har man valt att börja om helt från början. Det handlar alltså inte om en uppfräschning med nya features. Huvudfokus har varit att få sidan mer användarvänlig och framförallt lyfta fram alla användare ännu mera på framsidan. Dingblog behåller sina populära bloggare så som alla våran DotA-favorit Loda, det anrika WoW PvP-guildet Doom Squad och racerstjärnan Jake mfl.

Del 8: Nybro Flames - Trelleborgs IF

2015-04-11 @ 13:41:26 Comeback Kommentarer (0)


Matchdag mot Trelleborg och jag visste inget alls vad som skulle hända efter att andra målvakten hade fått en puck på halsen. Jag anländer till Victoriahallen för att hjälpa laget med en mässa som är i full gång med massor av barn och familjer överallt. Det första jag gör är att kolla läget med personen som fick pucken på halsen, han berättar att han tydligen hade svimmat direkt när han gått av isen men han hade ej åkt direkt till sjukhuset, något som han bör ha gjort då han fortfarande var lite svullen på halsen efter besöket men doktorn hade sagt att han bör stå över matchen men han själv kände sig rätt okej, men han skulle värma upp 30 min på cykel sen skulle han se hur det kändes och då får jag besked om jag kommer gå in som andramålvakt.

Jag sitter i omklädningsrummet med några i laget och snackar lite och samtidigt så funderar jag över om jag skulle behöva gå ut på isen. Personen kommer tillbaka efter att ha cyklat och känner sig väldigt illamående och säger "Alex du får ta min plats idag" Jag direkt börjar stretcha för att få igång kroppen lite men börjar känna något på sidan av ryggen, jag frågar våran massör om hon hinner dra ut det åt mig som hon självklart hjälper till med. MEN saken är den att det blev lite stressigt så nu blev det att ta på sig sina saker fort för att hinna med uppvärmningen.
 
Jag kommer ut på isen och är lite halv stressad/nervös men jag kör på, efter några övningar så känner jag att jag har noll kontroll över mina skridskor! FAN tänker jag, inte nu jag knöt dem för löst!! Jag kör på endå men får byta av med första målvakten och bara känner mig helt trött i benen men jag ville EJ ge upp och körde på endå. Efter uppvärmningen kände jag mig väldigt besviken för jag vet att jag hade kunnat gjort bättre ifrån mig om jag hade fixat mina skridskor(Jag är tyvärr ett kontrollfreak, stämmer inte min utrustning till 100% så funkar inte jag 100% rätt så jobbigt) men nu var det snart dags för match. När vi åkte ut på isen när hela hallen var nersläkt och eld överallt så var det faktist rätt så mäktigt då man varit ifrån det hela.

Matchen var väldigt lustig, vi tog ledning med 4-1 och under sista perioden så slutade matchen 4-5 till dem, jag kände mig extremt redo att verkligen få gå ut och visa dem vad jag kunde men tyvärr så bytte dem ej ut förstamålvakten.

 
 
 
 

Del 7: Match med Veteranerna

2015-04-09 @ 18:01:00 Comeback Kommentarer (0)


Tiden gick och jag hade nu spelat runt 10 träningar med Nybro Flames och även åkt med på 2 stycken borta matcher för att få mer närhet med laget och tränare. Jag började verkligen trivas i laget och det kändes väldigt rätt för mig och hur jag hade utvecklats vad enormt imot vad man hade gjort om man bara hade kört med Togge på hans träningar, jag menar det var inte något negativt med Togges träningar utan att det hade tagit enormt längre tid för mig att bli så här pass bra på så kort tid.

Jag hade även börjat träna med Veteranerna i Kalmar och där var det nästan samma tempo som i Nybro och det kändes skönt att få så pass mycket istid i veckorna. Efter årskiftet så började det rulla in lite matcher för Veteranerna som skulle möta andra lag som folk på högskolan hade fixat ihop, första matchen blev jag kontaktad om jag kunde tänka mig att stå då den andra var iväg på avslutnings middag och det var en självklarhet att jag skulle stå. Jag kände ju till alla som spelade i Finlirarna som dem kallade sig på högskolan, dem hade även tagit in 2 st extra spelare(vet ej varför, kanske rädda att förlora?) en från Växjö lakers J20 och någon från tingsryd. Jag bryr mig inte för fem öre om vilka dem tog in, jag var där för att göra mitt jobb.

Matchen började och jag kände att jag var nervös då mina ben var nästan slut, men efter lite tempo på 6 minuter så var jag i form igen. Jag började väldigt starkt och allt kändes bara så bra, allt satt på sin plats, första perjoden slutade 0-4 till oss och jag började bli lite kaxig under andra perjoden och Växjö spelaren fick ett fint läge som han satte precis 2 cm över min plock i krysset, jag var för kaxig och det var dags att lugna ner mig och spela smart istället. in på sista perjoden stog det 2-8 och jag kände verkligen att jag var på top då någon vecka innan matchen undra man om det fanns en bättre Alex där inne och då jag inte spelat match så blir det lite tufft med bara träning träning hela tiden, men den här matchen var allt jag verkligen behövde, laget var extremt nöjda med mig och hur jag hade spelat och det slutade 2-11 till oss och jag var extremt nöjd med hur jag själv hade spelat och min hållning.
 
Någon dag efter så tränade jag med Nybro Flames och då hände något som inte var kul alls, andra målvakten fick en puck rakt på halsen två dagar innan sista matchen mot Trelleborg. Alexander du kommer att få vara andra målvakt om två dagar.
 
 
 
 
 
 

Del 6: Känner mig redo.

2015-04-05 @ 17:14:00 Comeback Kommentarer (0)

Jag åkte ner till ishallen 3 timmar innan träningen skulle börja. Jag ville bygga på mitt kombinat lite då det var rätt så hårda skott ifrån dem i laget och om jag nu ska lira på division 3 nivå så var det dags att bygga så man fick lite mer skydd och så att man blev större överlag. Efter att man klippt sönder ett gammalt kombinat och tejpat på det på sitt nya så blev man rätt så tjock eller ja rätt så fet faktist haha, men jag gillade det och nu visste jag verkligen om att inga puckar kunde smita under och skada mig. 

Jag hade pratat med en målvakts tränare att för mig så skulle det vara bra om jag rörde mig 30-40 minuter innan träningen så jag hoppade upp och började cykla i runt 30 min sen efter tog jag en kick dryck som jag hade fått som test, under träningen kände jag mig inte längre nervös som förra gången, det var mer jag går ut och gör min grej. Hela träningen var så bra som jag hade hoppats och till sist var det avslutning med straffar, just då var jag inte duktig alls med straffar men jag körde på och jag tog alla tre straffar medans dem andra målvakterna bara tog två stycken så det kändes skönt för mig och efter träningen var jag bara så nöjd och mitt självförtroende hade höjts.

PS: Semester i Holland just nu och kommer lägga upp lite som jag känner..

 
 
 
 

Del 5: Tredje Målvakt

2015-04-01 @ 17:36:46 Comeback Kommentarer (0)

Jag vaknade upp och var otroligt nervös och ville nästan avbryta den första träningen med Nybro Flames. Jag kände mig inte redo när jag hade vaknat men sen när man hade pratat ut med min bästavän/bror Calle så beslutade jag mig för att köra, det är ju bara köra så hårt jag kan och hoppas dem har förståelse att man varit ifrån hockeyn i några år och att man precis hade börjat. Jag stog redo att bli upphämtad av två spelare från Flames vid namn JB och David, riktigt trevliga killar som frågade ut lite vem jag var och vad jag gjorde just nu i livet, det började kännas i magen att man var på väg till sin första lag träning, när jag väl hade anlänt till ishallen och man fick komma in i ett riktigt lag omklädningsrum så började man bli otroligt nervös.



Efter att man hade hälsat klart på alla spelare och tränare så var det dags att gå ut på isen, uppvärmningen kändes bra och jag kände mig redo, trodde jag. Då vi är tre målvakter så byter man av varandra under olika övningar, jag kände att jag hade rätt hållning men mina ben var inte med alls, efter drygt 20 min så var mina ben helt döda och jag byte av dem andra många gånger tyvärr, det fanns liksom ingen kraft kvar i benen tyvärr och jag började tänka mer på dem en de övningar vi höll på med, visst jag ska inte säga att jag inte var nervös för det var jag, va säkert nära att kräkas 3-4 gånger under träningen.
 
Efter träningen kände jag att jag hade försökt till 110% men jag var nervös och det tog över, men tränarna var endå nöjda med det jag hade gjort och för att ha varit borta så länge och sen att det var min första riktiga lag träning, jag själv var lite besviken men jag skulle ej ge upp och nästa träning skulle bli perfekt.
 
 
 
 
 





Tredje Avsnittet av The Mask with Henrik Lundqvist & Tiesto

2015-04-01 @ 12:02:24 Lundqvist Kommentarer (1)
 

Been uploading the first two episodes of the new series with Henrik Lundqvist and i can say that i really love the show after have seen the first 3 of them that i have found out on the webb, i really like how you can make something this simple with Hank and its so great to watch.. When it comes to this blog i know its in swedish so i m sorry for that i dont know if you can click on an translate button or something, i m writing about my journey to division 1 as a Hockey Goalie. Here is episode three!
 

Del 4: Nybro Flames Division 3

2015-03-31 @ 22:36:00 Comeback Kommentarer (0)
Jag började höra av mig till Oskar som var Ass.Coach för Nybro Flames. Vi hade talats vid några gånger hit o dit om att jag skulle komma och träna för dem men jag började komma in i en period där jag började trycka ner mig då dem 16-17 åringar jag tränade med gjorde väldigt ofta mål på mig så jag började verkligen visa ilska på isen och jag personligen kan bli väldigt arg när det kommer till sport, då bestämde jag mig för att flytta fram min debut för Nybro Flames för jag kände mig inte tillräckligt bra just då.

Vi körde ett tidigt lördags pass där jag tydligen skulle sättas på test av Togge och hans grabb Calle, det var ett otroligt tempo hela vägen ut och jag var nästan knäsvag på grund av att man verkligen kände sig dålig men vi satte oss ner och pratade efter träningen och Togge sa det att han gick verkligen 100% ut på mig och var inte snäll för fem öre, han ville att jag skulle se hur snabba skotten kan vara där uppe på hög nivå, men det var som han sa att det är inte många målvakter han känner som tar dem skotten, så jag skulle vara nöjd med det jag hade gjort, och efter det kändes det bättre och jag bestämde mig för att veckan där på skulle jag till Nybro.

 

Andra Avsnittet av The Mask with Henrik Lundqvist & John McEnroe

2015-03-31 @ 21:00:00 Lundqvist Kommentarer (0)
 

Blivit väldigt populärt av att jag laddade upp första avsnittet av "The Mask Henrik Lundqvist" så jag slänger även upp det andra med nu så här på kvällen.



Första Avsnittet av The Mask with Henrik Lundqvist & Mario Batali

2015-03-31 @ 17:02:00 Lundqvist Kommentarer (0)
 
Jag vet att det är många som verkligen vill se Henrik Lundqvists nya serie "The Mask" och jag har verkligen letat runt och har hittat 4 avsnitt som jag självklart kommer dela med mig utav här på min blogg. Dela gärna bloggen till dem ni vet vill se serien. Ha en riktigt fin tisdag nu.
 
 

Del 3: Börjar bli lycklig med hockey

2015-03-31 @ 16:15:00 Comeback Kommentarer (0)
 
Tiden gick och jag hade börjat köra med Torsdagsgrabbarna och ibland på Måndagskvällarna och det var bara tränings spel vi körde så det var väldigt behövligt för mig, det började kännas mycket bättre i min hållning och hur jag började röra mig på isen, jag satt varje dag på jobbet och även på natten och kollade på youtube videos hur man skulle göra olika målvakts rörelser och jag hade en specific video som jag säkert kollade på runt 50 gånger sen gick ut på isen och prövade exakt det jag hade sätt från videon, under här kommer jag länka den då jag verkligen känner att den gav mig mycket hjälp och det kanske kan hjälpa er med.


 
Videon har lite jobbigt ljud men drar ni på några sköna låtar och bara sitter och studerar så kommer det inte vara några problem alls, jag körde ju inte bara Torsdagskvällarna eller ibland på Måndagskvällarna, jag hade även träningar med Togge varje Måndag och Fredag sen försökte jag även åka på varje Allmänhetensåkning varje Onsdag, Lördag, Söndag, så man rörde verkligen på sig men som sagt, det var jag tvungen att göra om jag verkligen ville komma tillbaka igen. Tiden började gå och jag kände att jag var redo att börja träna med ett Division 3 lag som tredje målvakt och jag tog faktist kontakt med Nybro Flames.
 
 
 
 
 
 

Del 2: Onödig skada och matchspel

2015-03-30 @ 18:35:00 Comeback Kommentarer (0)

Något hände som inte fick hända, jag var och åkte på Allmänhetens åkning med några vänner och jag körde med mina benskydd för att få snabbare känsla med dem, det gick väldigt bra och det var trevligt men sen skulle jag slänga mig ner på knä i fart för att typ fula mig, när jag väl slänger mig ner så får jag all min kroppstyngd bakåt över mina knän och då smäller det till ganska kraftigt i mitt höger knä och jag ligger där på isen och bara känner hur jäkla ont jag har och polarn skrattar sönder sig för det såg väldigt roligt ut men det första jag tänkte var att nu är det kört.
 
Jag beslutade mig för att inte gå till sjukan dagen efter händelsen då jag kollade upp vad det kunde vara och hade en vän som fick kolla på det, det var menisken som hade fått någon blödning, men jag hade verkligen bestämt mig för att inte gå till sjukan, konstigt nog tycker ni, men jag är inte så förtjust i sjukhus, jag fick en väldigt stark salva vid namn "Hästliniment" som jag använde i 3-4 veckor men jag var ej ifrån träningen, jag körde på som vanligt för det kändes okej när jag var varm runt knäskålen. Efter jag kände att det blivit bättre så blev jag förfrågad av en kille som körde med ett gäng på torsdagskvällarna som behövde en målvakt då den andra var skadad/orkade inte, jag tackade ja och började stå varje torsdagskväll och ibland på måndagskvällarna, som ni ser på bilden så är det ifrån den första kvällen jag spelade med dem, det gick sådär för att vara första gången jag spelade spel då jag inte hade någon position eller skridskokontroll för fem öre men jag gav ej upp då jag älskade hockeyn och att jag var tillbaka på isen.
 

Del 1: Början av en Comeback

2015-03-29 @ 03:49:00 Comeback Kommentarer (0)
 
 

Då var det dags igen att börja skriva av sig lite..För drygt 7 månader sen gick jag in till ishallen för Kalmar HC och försökte få tag på någon som kunde hjälpa mig med mitt sug för att bli hockey målvakt åter igen då det var hela 8 år sen jag spelade seriöst..Jag kom i kontakt med en tränare vid namn Torgny som hjälpte mig att komma ut på isen snabbt, första träningen var otroligt tuff för mig, jag hade spänt alla mina skydd extremt hårt och bara kände att inget var som jag ville ha det men fortfarande tog jag mig ut på isen.

Efter att ha åkt runt ishallen cirka 7 varv så var det dags för att ta några skott av "Togge" jag kände direkt att jag hade ingen skridsko kontroll eller stance kontroll men jag ville försöka, det var bara hybrid räddningar och benen kände direkt att det här var extremt jobbigt, jag började tro att det var försent för mig att ta upp hockeyn igen men jag ville verkligen det här så jag gav inte upp, jag började att åka på varje Allmänhetens åkning i veckorna för att lära känna mina skridskor och få tillbaka den känslan man en gång haft, men sen hände något som ej fick hända tyvärr....